22 november 2011

Coverband Grensgeval over de grens in Café De Belsj

Onze dank aan de Facebook Fans
Zondag 2 oktober 2011, koopzondag in Maastricht, nog steeds terrasjesweer en een hoop goedgemutst volk in de straten. Een ideaal decor voor een vroegavond concert van Grensgeval in één van de gezelligste café's van Nederland: Café De Belsj. Het was een fijn weerzien met ons ere-lid Noël Penders en zijn vrouw Karen, die na 30 jaar trouwe strijd in Grensgeval (en andere groepen met Freddy en Bert) vorig jaar de stokken aan de kapstok heeft gehangen. Ook was het enorm plezant te zien dat er heel wat fans van op Facebook positief geantwoord hadden op de uitnodiging en gekomen waren.

Luister hieronder naar "Robbing' the liquor store" door Grensgeval:Na de stevige inzet met "Robbin' a liquor store" van The Scabs kwam het Belgisch-Nederlandse feestje pas echt op gang met "Blauw" en "Iedereen is van de wereld" van de Scene. De Maastrichtse versie van Vlaanderen Boven was voor velen een aangename verrassing terwijl "Lieve kleine pirana" van Gorki ook veel mondhoeken deed krullen, natuurlijk niet zo gekend aan deze kant van de grens.
Bekijk hier de volledige fotoreportage van in Café De Belsj


Na de pauze bracht Grensgeval met "Sex on Fire" van The Kings of Leon de sfeer er helemaal in. Niet alleen werd er meegezongen, tevens werden de luchtgitaren tevoorschijn gehaald en daar was ook alle reden toe met "It's a long way to the top if you wanna rock 'n roll" van ACDC en "Key of love" van Gary Moore. "Het Alfabet", origineel "Ca plain pour moi" van Plastic Bertrand, zorgde eveneens voor de nodige hilariteit. Het was dan ook een heerlijke avond, in een heerlijk café, met een heerlijk publiek.