05 november 2017

Iedereen hartstikke bedankt! Thanks! Merci! Danke!


U was een fantastisch publiek. Iedereen bedankt voor de mooie jaren en de mooie momenten samen. We deden het voor de lol en voor de unieke ervaringen.

In de afgelopen bijna 20 jaar waren we muzikaal te gast op bruiloften, sportmanifestaties, kermissen, markten, kerstmarkten, dorpsfeesten, festivals, jubilea, bedrijfsfeesten, personeelsfeesten, schuttersfeesten, braderies, bals van burgemeesters, JCI congressen, privé parties, open-deur-dagen, goede doelen, ... Soms op een groot podium, maar meestal in kleine café's (met de drummer op de vensterbank), in tuinen, op de trailer, op dorpspleinen, op speelplaatsen, in weides, op straat, in tenten, in jeugdhuizen en parochiezaaltjes. Het waren één voor één unieke belevenissen en vaak ook mooie uitdagingen. (Ontdek onze GRENSGEVAL Anthology 1998-2017)

Onze dank gaat daarom ook uit naar die vele café-bazen (en bazinnen), organisators, voorzitters, vrijwilligers, ambtenaren, burgemeesters en zelfs minister (Marino Keulen, 3x Bal en TV-optredens op Canvas & L1) voor hun vertrouwen en geloof in ons 'kunnen'. (Ivan Jans: "Mijn persoonlijke dank gaat ook uit naar Mark Curvers die mij als één van de eersten een podium gaf met 'The Innocent' in Jeugdhuis Apollo in april '92 en die er op het GRENSGEVAL Slotconcert in november '17  ook weer bij was.")

Grensgeval heeft ook nooit stilgestaan. Eind jaren '90 begonnen we met een volledig Nederlandstalig repertoire, na eerst vaarwel gezegd te hebben aan een volledig Maaslands dialect repertoire, totdat we begin 2000 de vraag kregen om op te treden voor een internationaal publiek op de JCI Belgian Night 2001 in Barcelona. Dus werd het repertoire toen zelfs 4-talig en was alles weer mogelijk. De toenmalige drummer Noël Penders maakte daarna een carrière sprong waardoor we ons noodgedwongen meer gingen beroepen op nieuwe technologische snufjes zodat er overal extra percussie en instrumenten konden ingezet worden. Vervolgens hadden we ook nog een 50-tal bijhorende video's gemaakt die tijdens optredens geprojecteerd werden op het podium achter de band (dat na een jaar weer werd afgevoerd, omdat het publiek meer oog had voor het witte doek, dan voor de band) en waren we één van de eerste Belgische & Nederlandse bands in VR op Second Life.

Bij de intrede van drummer Danny Stassen zijn we een tijdje als 'The Scabs Tribute Band' door het leven gegaan en zeiden we de technologische snufjes weer vaarwel. Ook mede dankzij de eerdere komst van muzikaal talent en lerares Ynje Vranken achter de toetsen (eerst als bassist) evolueerde ons repertoire van ritmische rock naar melodieuze live pop-rock. Eerst nog song per song om uiteindelijk tot ons huidige (en laatste) repertoire te komen waarmee we het publiek steeds wilden verrassen met plotse wendingen en/of verrassende interpretaties.

Ook dank aan onze partners, ouders, kinderen, families, vrienden en vroegere bandleden Noël Penders, Alex Gerets, Yves Vanwetswinkel, Kris Koninckx en Glenn Stassen van GS Events voor de jarenlange steun en flexibiliteit en aan onze fans uit beide Limburgen die soms honderden kilometers met ons zijn mee gegaan.

We zijn dankzij jullie op vrijdag 3 november 2017 in schoonheid kunnen eindigen. U was een fantastisch publiek.

And last but not least: Renée bedankt voor de gastvrijheid in Veldwezelt sinds '83. Dikke merci.

Freddy Jans, Bert Jans, Ynje Vranken, Danny Stassen & Ivan Jans.