26 oktober 2017

Afscheidsconcert Grensgeval afgelast door gemeente Lanaken.

Op het gemeentehuis van Lanaken werd donderdagmiddag definitief de knoop door gehakt en werd hiermee beslist dat het afscheidsconcert van Grensgeval helaas afgelast dient te worden vanwege een dubbele “boeking” met de Winefair 2017 in het Cultureel Centrum.

Donderdagmorgen werden de leden van Coverband Grensgeval uit Lanaken, Veldwezelt en Gellik plots geconfronteerd met het nieuws dat hun afscheidsconcert, dat reeds maanden van tevoren was gepland, aanstaande vrijdagavond waarschijnlijk niet zou kunnen door gaan in het Cultuurcafé van Lanaken.


Grensgeval had voor de zomer zelf gekozen voor deze centrale locatie vanwege de uitgebreide parking, de ligging uit het centrum om geluidshinder te voorkomen, de bereikbaarheid vanaf de Rijksweg, de aangename ruimte en de prettige ervaringen uit het verleden. 27 Oktober werd unaniem geprikt als ideale (beschikbare) datum voordat traditiegetrouw het karnavalseizoen begint aan de Maaskant.

Helaas wordt nu de band geconfronteerd met het feit dat de uitbater van het Cultuurcafé destijds per abuis geen vergunning had aangevraagd bij de gemeente, waarschijnlijk over het hoofd gezien daar hijzelf niet de ‘organisator’ was en terwijl dit normaal bij aanvang van de organisatie van ieder event automatisch in zijn takenpakket zit.

De Winefair organisatie had deze week plots laten weten toch voor geluidsoverlast te vrezen tijdens de ‘Nocturne’ vrijdagavond en dat het daarom helaas niet te combineren zou zijn. De vrijdagavond is niet alleen de openingsavond, maar tevens een netwerk-event waar wijnhandelaars en tal van Limburgse ondernemers mekaar beter leren kennen en waar goede zaken gedaan worden.

Donderdagmiddag werd vervolgens definitief de knoop doorgehakt bij de gemeente van Lanaken en één dag van tevoren beslist dat het afscheidsconcert in het Cultuurcafé helaas afgelast dient te worden.

Reactie Grensgeval

Afscheid nemen is sowieso een emotioneel gegeven en je kijkt er lang naar uit, om dan één dag van tevoren plots voor een voldongen feit gesteld te worden is toch wel triestig. Vooral ook voor diegene die ons nog ene keer hadden willen zien en horen is het zeer jammer. We proberen iedereen nog via de site www.grensgeval.be, per mail, per telefoon en via social media op de hoogte te brengen en hopen zo niemand nog morgenavond te moeten teleurstellen. ‘t Is allemaal wel te begrijpen, maar wij zitten wel met gebakken peren en (extra) kosten. Anderzijds zijn we de gemeente nog steeds zeer dankbaar voor de geboden kansen, events, hulp en podia in de afgelopen decennia.

Of er nog een nieuwe datum geprikt kan worden, zal vanavond en morgen beslist worden door de leden van Grensgeval, in samenspraak met de geluidsmannen van GS Events, in overleg met het Cultuurcafé en vervolgens hopelijk met vergunning van de gemeente.